Susan mielestä kaikkien pitäisi mennä kv-tapahtumiin

Suomen joukkueelle valittiin siis kaksi RoverReppiä. Kimmel kertoi omia ajatuksiaan muutama päivä sitten julkaistussa artikkelissa ja oli sitä mieltä, että kv-juttuihin kannattaa lähteä mukaan koska ne ovat niin ikimuistoisia. Susa on vähän samoilla linjoilla, lue itse mitä Susa kirjoittaa:

“Heippa! Olen Susa, parikymppinen akela Messukylän Metsätytöistä Tampereelta. Omaa partiouraa on takana jo kaksitoista vuotta ja eteenpäin mennään edelleen sillä samalla pikku partiolaisen innolla. Opiskelen kirjallisuustieteitä ja vedän sudenpentulaumaa, sillä pääsee viikossani jo aika pitkälle. Silloin kun vapaa-aikani ei ole sidottuna partiopuuhiin, rämmin metsässä, larppaan tai luen.

Ensimmäisen kansainvälisen partiokokemukseni sain Japanin maailmanjamboreella 2015, kun lippukunnassamme oikein joukolla todettiin, että tuonne on pakko päästä. Sen jälkeen tuli viime kesän World Scout Moot Islannissa, ja siellä sitten kansainvälisen partion kärpänen iski oikein kunnolla. Parasta olivat paikat, joissa ei tulisi käytyä vaikka maahan muuten turistina eksyisikin, uudet ystävät ympäri maailmaa (Costa Ricasta ja Japanista taitavat olla omat kaukaisimmat ystäväni) ja se ennenkokematon yhteisöllisyys. Kun nukkuu teltoissa pienellä alueella, viettää kaiken aikansa jotenkin partiofiiliksessä ja syö aivan liikaa valkoista paahtoleipää, syntyy ihmeellinen yhteys jopa monen kymmenen tuhannen muun kanssa. Harvoin kokee, että voi mennä osallistumaan täysin vieraiden ihmisten keskusteluun, kun ruotsalainen selittää ulkomaalaisille Suomalaisesta saunasta. ”You summoned me?”

Yhteisöllisyyden ja muun lisäksi minua vetää kansainvälisille leireille vaihtelu ja monipuolisuus. Kuuden vuoden sudarijohtajuuden jälkeen aina välillä tympii vetää tuhannetta kertaa vettä kengässä -leikkiä, mutta tutustuessa uusiin, aivan eri lähtökohdista tuleviin partiolaisiin oppii uutta, saa uusia ja parempia ideoita muun muassa sen iänikuisen märän kengän tilalle, uuden näkökulman omaan partiotekemiseensä ja huikean ruiskeen intoa ja inspiraatiota.

Monikulttuurisessa ympäristössä saattaa vahingossa oppia jotain vaikka itsestäänkin, turvallisessa ympäristössä ja tuttujen suomalaisten kaverien tukemana.”

Roverwaylle on aikaa ilmoittautua vielä tämän viikon lauantaihin, 30.9.2017 asti. Ilmoittautuminen tapahtuu Kuksassa. Tapahtuman hinta samoajille ja vaeltajille on 600€ ja IST:lle 450€. Alankomaissa nähdään!