Tule mukaan, Kimmel kertoo miksi!

Kimmel toimii Suomen joukkueen toisena RoverReppinä ja oli tutustumassa ensi kesän paikkoihin. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan:

“Lokakuun alussa sain tilaisuuden osallistua RoverRepeille tarkoitettuun suunnitteluviikonloppuun Alankomaissa (Delftissä, Haagissa ja Amsterdamissa). RoverRepit toimivat järjestäjien epävirallisena kanavana osallistujiin (joukkueiden johtajien ollessa virallinen kanava) ja me pääsemme jakamaan ideoita järjestäjille ja taas kertomaan osallistujille miten suunnittelu sujuu ja mitä saattaa olla tulossa. Pääsin myös tutustumaan muiden maiden RoverReppeihin ja meistä muodostui jo kaveriporukka 😀 Mukana oli partiolaisia ympäri Eurooppaa, muun muassa Irlannista, Itävallasta, Romaniasta, Portugalista sekä kahdeksasta muusta maasta!

Suurin osa viikonlopusta kului ideoidessa ensi vuoden leiriä Delftin partiokeskuksessa, vanhassa 1600-luvun asevarastossa kanaalin rannalla. Itse olen tottunut retkiin lerikeskuksissa keskellä metsää mitäänsanomattomissa puumökeissä, joten olin aivan ymmälläni päästessäni nukkumaan ja viettämään viikonlopun näin hienossa paikassa. Nukuimme kahdessa makuusalissa, työskentelimme tilassa, jota itse kuvailisin pieneksi Suureksi saliksi Harry Potter -elokuvista, ja laitoimme ruoan yhdessä keittiössä. Koska olin ensimmäinen osallistuja paikalla, pääsin osallistumaan ruokaosotoksiin. En ole ennen nähnyt sellaista määrää ruokaa, kaksi kukkurallista kärryllistä ja paljon herkkuja, joita pääsimme napostelemaan koko viikonlopun ajan!

Sää ei ollut meidän puolellamme, sillä satoi koko viikonlopun, mutta se ei onneksi partiolaisia pysäytä. Lauantaipäivänä pääsimme melomaan ja mikä elämys se olikin! Saatuamme vesiportin auki, kuusi kanoottiamme lähti harhailemaan Delftin keskustan kanaaleihin. Matkalla ohitsemme souti opiskelijoita pukeutuneena erilaisiin naamiaisasuihin kuten Elvikseksi, se oli kuulema jokin opiskelijaperinne. Aluksi oli vaikeuksia pysyä kanaalin oikeassa reunassa ja meloa suoraan, mutta pääsimme kaikki lopulta sopivaan tahtiin ja kukaan ei onneksi kaatunut veteen. Vältimme täpärästi myös yhden joutsenen hyökkäyksen, se lensi hurjasti päin yhtä kanoottiamme, mutta nousi lentoon ennen törmäystä. Ja päästessämme vielä keskustaan, alkoivat tunnelien korkeus laskemaan niin, että jouduimme makaamaan kanooteissa ja työntämään käsin itsemme siltojen ali. Lopuksi parkkeerasimme veneet kirkon takapihalle, mikä oli ilmeisesti ihan tavallista, koska kukaan ei ihmetellyt partiolaislaumaa kuuden kanootin kanssa kirkon takapihalla.

Pääsimme pitämään paljon hauskaa, leikkimään tauoilla leikkejä, tanssimaan ja laulamaan Disney-lauluja kaikkien äidinkielillä, oli meillä oikeaakin ohjelmaa, jonka vuoksi olimme siellä. Osa järjestäjistä on työskennellyt tämän Roverway-projektin kanssa jo kaksi vuotta ja viikonloppu oli ensimmäinen kerta kun he pääsivät tapaamaan osallistujia ja kuulemaan nuorten mielipiteitä ja ideoita. Pidimme parikin suunnittelusessiota, joissa keräsimme suurille papereille konkreettisia ideoita, teemoja ja aiheita, joista haluamme oppia ensi kesän leirillä. Saimme kerättyä huimasti ehdotuksia, sillä 19:llä osallistujalla 12:sta eri maasta riittää erilaisia näkökulmia ja partiokokemuksia, joista kehittää ohjelmaa. Halusimme ainakin erilaisia vesiaktiviteetteja, rakentelua, herkkujen leipomista, itsensä kehittämistä sekä erilaisiin ihmisiin ja kulttuureihin tutustumista. Meiltä tultiin kysymään myös, miten haluamme laittaa ryhmissämme ruokaa ja päädyimme kiihtyneeseen keskusteluun nuotioiden turvallisuudesta 😀

Suunnittelutiimi tapaa melkein joka toinen viikonloppu tämän viimeisen vuoden ajan ennen leiriä ja kehittelevät tällä hetkellä etenkin polkuja, jotta ne saataisiin valmiiksi viimeistään joulukuuhun mennessä. Poluilla liikumme noin 50 henkilön ryhmissä, jotka muodostuvat omasta suomalaisesta vartiostamme sekä muista vartioista toisista maista. Laitamme ruoan yhdessä tämän ryhmän kanssa ja ilmeisesti meillä on aktiviteetit samoja heidän kanssaan. Polkujen teemoina saattaa olla esimerkiksi kulttuuri, luonto, tiede, vesi jne. Meille kerrottiin musiikkiaiheisesta polusta, joka tulee eroamaan muista. Siellä ei liikuta suomalaisen ryhmän kanssa, vaan se koostuu kaikista musiikista kiinnostuneista osallistujista, jotka pääsevät loppuleirillä esiintymään lavalla polullaan harjoiteltuaan.

Viimeisenä päivänä pääsimme tutustumaan Haagin rantaan, jossa tullaan pitämään Roverwayn avajaiset ensi kesänä. Pidimme hauskan hiekkalinnan rakennuskilpailun ja leikimme hauskoja leikkejä. Pääsimme myös harjoittelemaan kulttuurien kohtaamista kuvitelluilla kulttuureilla, jotka olivat melkeinpä toistensa vastakohtia ja miten näiden kohtaaminen saataisiin toimimaan niin, ettei kukaan loukkaantuisi. Tätä onkin tärkeää harjoitella, sillä ensi kesänä tulemme kohtaamaan ihmisiä monista kymmenistä eri kulttuureista ja on otettava eroavaisuudet huomioon, jotta kaikilla tulee olemaan hauska kokemus leiristä.

Kotimatkalla osalla meistä oli aikaa käydä tutustumassa vielä Amsterdamiin. Kiertelimme keskustassa tutustuen nähtävyyksiin ja söimme vielä yhdessä pikaruokapaikassa. Itse ihastuin matkalla uudelleen Alankomaihin ja odotan innolla pääseväni takaisin ensi vuonna!”

 

Jälki-ilmoittautuminen on auki kuun loppuun saakka kuksassa! Tule mukaan meidän huippujengiin!