Ilmoittautumisohje ja peruutusehdot

Osallistujan tulee omata perustaidot retkeilystä ja leirielämästä. Osallistuja voi tarvittaessa osallistua tapahtumaan avustajan kanssa.

Ilmoittautumisesta tulee sitova ja paikka leirijoukkueessa on vahvistunut, kun osallistumismaksun ensimmäinen erä on maksettu eräpäivään mennessä. Peruutus on tehtävä Suomen Partiolaisten infoon sähköpostilla osoitteella info@partio.fi. Jos peruutus tehdään sen jälkeen, kun ilmoittautumisesta on tullut sitova, mutta viimeistään kahta kuukautta ennen tapahtumaa, Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry pidättää tai perii osallistumismaksusta sen osan, joka vastaa aiheutuneita kuluja. Mikäli peruutus tehdään myöhemmin kuin kahta kuukautta ennen tapahtumaa, osallistumismaksun voi saada takaisin vain pätevän syyn perusteella (oma tai lähiomaisen vaikea sairaus tai kuolema tai vastaava syy) ja mahdollista lääkärintodistusta vastaan. Tällöinkin järjestäjällä on oikeus pidättää tai periä osallistumismaksusta se osa, joka vastaa aiheutuneita kuluja.

Ilmoittautuneella voi olla mahdollisuus saada korvausta näistä kuluista omasta vakuutuksestaan.
Järjestäjällä on oikeus peruuttaa tapahtuma yleisissä forcemajeure -tilanteissa (sota, kapina, lakko tai vastaava poikkeustilanne Suomessa tai kohdealueella). Tällöin osallistujille palautetaan osallistumismaksu vähennettynä aiheutuneilla kuluilla. Järjestäjällä on oikeus periä osallistujilta lisämaksu, jos projektin budjetti ylittyy yli 50 € henkilöä kohden (SP:n taloussääntö). Tällöin budjetin ylittäneen osan lisäksi voidaan periä myös hallintokuluja.

Jos osallistuja matkan aikana sairastuu, joutuu onnettomuuteen tai rikoksen uhriksi taikka kärsii muun vahingon, on matkanjärjestäjän avustettava häntä sairaanhoidon tai ennenaikaisen paluukuljetuksen järjestämisessä, rikoksen tai vahingon selvittelyssä ja muissa tarpeellisissa toimenpiteissä. Osallistuja vastaa itse näiden tai muiden tilanteen vaatimien (esim. uusi kuljetus, ylimääräiset hotelliyöpymiset sekä matkanjärjestäjälle mahdollisesti tulevat ylimääräiset kulut) erityisjärjestelyiden kuluista, joihin matkanjärjestäjä hänen tilanteensa vuoksi on ryhtynyt.

Osallistuja, joka rikkoo SP:n leirimatkan sääntöjä, voidaan lähettää kotiin omalla kustannuksellaan.
Suomen Partiolaiset pidättävät oikeuden valita tapahtuman osallistujat.